Denna guide beskriver hur ni sätter upp fraktmoduler, dess inställningar och vilka val ni har för frakt, kopplingar mot transportörer och förmedlare.

Fraktmoduler

Under fliken ’Inställning’ hittar ni underfliken ’Frakt’. Här ställer ni in de fraktalternativ ni vill använda er utav. Dessa kan ni även välja att koppla till Unifaun/Pacsoft för att förenkla ert arbete av logistiken. Hur ni ställer in Unifaun eller Pacsoft kan ni läsa i Guiden ’Inställning av Unifaun/Pacsoft’.

Uppsättning av fraktmodul
För att sätta upp en ny fraktmodul så klickar ni på knappen ’Ny instans’, i nästa läge väljer ni vilken modultyp ni vill lägga upp i droplistan och klickar på spara. Efter det skickas ni tillbaka till listan med moduler och kan nu hitta modulen ni lagt upp i listan. Genom att dubbelklicka på namnet under rubriken ’Modul’ så får ni då upp inställningarna för denna modul. Här är det viktigt att ni fyller i rätt information för att dessa skall fungera. Hur dessa uppgifter skall fyllas i beror på vilken modul ni använder er utav.

Fraktmoduler att välja emellan:

• Fast frakt – Används när ni alltid har en enhetsfrakt.

• Brevfrakt – En form av fast frakt.

• Frakttabell (Klass) – Används när ni delar in era varor i olika fraktklasser och sätter produkterna i dessa med olika fraktpris för varje fraktklass. Ni kan använda er utav upp till 10 fraktklasser.

• Frakttabell (Vikt) – Används när ni ger era produkter olika frakt beroende på vikt. Totalvikten på ordern läggs ihop för att få fram orderns totala frakt. Observera att det är mycket viktigt att ni angett vikt på era produkter för att kunna använda denna fraktmodul.

• Kollibaserad fraktal – Används när ni tar betalt för frakt per kolli, till exempel om ni säljer större produkter.

• Avhämtning – Används om kunderna skall ha valet att hämta ut varorna på ert lager.

• CDON frakt – Används vid koppling mot CDON.

• Fyndiq frakt – Används vid koppling mot Fyndiq.

Transportörer och Förmedlare

För att koppla transportörer och förmedlare mot en fraktmodul så måste dessa läggas till i fliken ’Moduler’ som ni hittar inne i inställningarna.

Transportörer:

• Budbee

• Bring

• Ongoing

• Unifaun

• Schenker Parcel

• Budbil

• DHL

• DSV

• Posten

• Privpak

• UPS

Förmedlare:

• Unifaun

• Pacsoft

Manual för inställning av Unifaun och Pacsoft hittar ni i guiden ’Inställning av Unifaun/Pacsoft’.

Utlämningsställe

För att kunna använda er utav val av utlämningsställe i kassan så måste ni ha ett konto hos kodmyrans postkontorstjänst. Kontakta supporten för hjälp med detta.

Fraktavisering

E-postutskicken för fraktavisering med/utan spårning redigerar ni i fliken ’Design’→’E-post meddelanden’.
För att veta vilka variabler ni skall använda er utav i texterna för dessa, se guiden ’Variabler’ under ’Tips & Trix’.