En produktfeed används för att ge andra företag en översikt över de produkter som ni har och innehåller utmärkande information för produkterna som till exempel produktnamn, artikelnummer, pris, lagerstatus, med mera. Samma feed kan skickas till flera olika mottagare om informationen som skall skickas ut till mottagarna är den samma.

Den vanligaste feedtypen som används av Kodmyran Commece kunder är ’Google Merchant’ eller ’Googleliknande’ och används till exempel för Google shopping eller Facebook annonsering. Då man endast kan ha en Google Merchant feed uppsatt per shop så kan man istället använda feedtypen ’Googleliknande’ för att sätta upp en liknande feed med annat innehåll.

Observera att ’Google Merchant’ feeden måste vara uppsatt för att ’Googleliknande’ skall kunna användas.

Lägga upp en ny feedmodul

Gå in i fliken ’Inställning’→’Feed’ och klicka på knappen ’Ny instans’ längst ner till höger för att sätta upp en ny feed. I nästa steg så väljer ni den feedtyp som ni vill sätta upp i droplisten och klickar sedan på knappen ’Skapa’. Ni skickas då tillbaka till överblicksvyn där ni sedan klickar i checkboxen ’Aktiv’ och avslutar med att klicka på knappen ’Spara’. Ni kan nu skicka URL:en som visas på feedraden till mottagande sajt eller person som skall ha tillgång till feeden. Feeden genereras varje gång den hämtas.

Beroende på den feedtyp ni väljer så finns det olika inställningar för dessa. För att ändra inställningarna av en feedmodul så dubbelklickar du på modulnamnet. Vad inställningarna gör eller vad dom är för förklaras kortfattat i varje modul.

Kodmyran Commerce har stöd för dessa feedtyper:

• Addwish (Företaget har numer bytt namn till HelloRetail)
  • Atom ström
  • Addwish Kategori (Företaget har numer bytt namn till HelloRetail)
  • Criteo
  • Generell XML feed
  • Generisk CSV
  • Google Merchant
  • Googleliknande
  • Hello Retail Modellfeed
  • Kelkoo
  • Klaviyo
  • Loop54
  • Modegallerian
  • Möbler.se
  • PriceRunner
  • Prisfil affärssystem
  • Prisjakt
  • RSS produktflöde
  • RSS ström
  • Search Mint

Separat guide för integration mot HelloRetail hittar du i guiden ’HelloRetail’.