Kodmyran Commerce inkluderar två moduler som sköter största delen av integrationen, en feed-modul som genererar en produktlista som HelloRetail läser för att kunna visa dynamiska sökresultat, med mera, samt en modul som injicerar deras kod i butiken och därmed möjliggör anslutningen.

Ni behöver ett partner-id från HelloRetail innan ni sätter upp modulen.

Aktivera feed-modulen

• Gå till fliken 'Inställning’→’Feed' och klicka på knappen 'Ny instans'.
  • Välj ' Addwish ' i droplistan och klicka knappen 'Skapa'.
  • Ni skickas då tillbaka till listan med era tillgängliga feeder. Ange namn för feeden ni nyss skapat i fältet under ’Visningsnamn' och kryssa i checkboxen i kolumnen 'Aktiv'. Avsluta genom att klicka på knappen 'Spara'.
  • Webbadressen för att komma åt feeden visas till höger i listan. Den adressen anger ni till Addwish för att de ska kunna läsa produktinformationen.

Observera att feeden heter AddWish hos oss då dom nyligen bytte namn till HelloRetail och vi inte har ändrat detta i systemet ännu.

Aktivera Addwish-modulen

• Gå till fliken 'Inställning’→’Moduler' och klicka på knappen 'Ny instans'.
  • Välj 'AddWish (Spårning)' i droplistan och klicka knappen 'Skapa'.
  • Ni skickas då tillbaka till listan med era tillgängliga moduler. Ange namn för modulen ni nyss skapat i fältet där det står '<< Ny Modul >>' och kryssa i checkboxen i kolumnen 'Aktiv'. Avsluta genom att klicka på knappen 'Spara'.
  • Klicka sedan på länken 'AddWish' i kolumnen 'Modul' för att komma till modulinställningarna där ni anger ert partner-id.

Observera att modulen heter AddWish hos oss då dom nyligen bytte namn till HelloRetail och vi inte har ändrat detta i systemet ännu.

Skapa en tom sök-sida

• Gå till fliken 'Design' och högerklicka på kategorin 'Informationssidor' i listan till vänster och välj 'Lägg till'.
  • Ange ett värde i fältet 'Namn', detta kommer att användas som sidrubrik.
  • Fyll i fältet 'Alias' för att manuellt ange ett URL-alias, till exempel 'searchresults' eller 'sokresultat'. Sidan kommer sedan att ha en adress lik den här:
    https://testbut1.shop4sale.se/searchresults
    ('testbut1.shop4sale.se' kommer istället att vara er butiks domännamn.)
     Denna länk vidarebefordrar ni till HelloRetail så att de kan integrera sin sökmotor korrekt i butiken.
  • I det stora textfältet kan ni ange vad ni vill att sidan skall visa innan sökresultaten har laddats klart. Exempelvis en text eller en gif-animering som visar att sidan laddas.
  • Avsluta genom att klicka på knappen ’Spara’.