Denna guide beskriver vad ni kan göra i fliken 'Design' och dess underkategorier, så som förstasidan, paneler, kassan, informationssidor, e-postmeddelanden, utskrifter och bloggar.

2019-apr.-25Knowledge

Design

I fliken ’Design’ hanterar och redigerar ni textdesignen i olika delar av butiken, e-postutskick och eventuella utskrifter.

• Inställningar
    Här kan ni se vilka designmallar ni har insällda, samt byta mellan de olika designmallarna som finns tillgängliga för er butik. Om ni vill testa mellan de olika mallarna för att se dess utseende utan att kunderna påverkas råder vi er då istället till att följa dessa anvisningar:
        Kontrollera att inställning "Tillåt användare att byta mall" är aktiv, ni hittar denna under fliken
    ’Inställning’→’Allmänt’→’Visning’. Om den inte är aktiv så är det inte möjligt för er att tillfälligt byta
    mall.

•    Gå till er butiks förstasida, skriv in "?cmd=settemplate&template=<mallensnamn>" i slutet av
    webbadressen så skall butiken automatiskt växla till den mallen.

T.ex. om du vill byta till mallen "kodmyran05", och din butiks hemsida är "www.minbutik.se" så
    skriver så här i din läsares adressfält:

www.minbutik.se/?cmd=settemplate&template=kodmyran05

Observera att detta är styrt per multishop, om ni har flera shoppar kopplade till samma konto så måste ni ha valt rätt butik först. Enbart er session/webbläsare påverkas, genom att stänga av er webbläsare och starta om den är er tillbaka i nolläge (er inställda mall).

• Förstasidan
    Här kan ni hantera butikens förstasida genom att ändra innehållet i de olika textfälten som ni hittar i denna kategori.
    För mer ingående information kring vad ni kan göra här, läs guiden ’Hantering av förstasidan’.

• Kassan
    Här kan ni välja att lägga till texter som visas före och efter bekräftelse av order på sidan. Det kan till exempel vara beskrivning på hur kunderna använder kassan eller en tack-text efter slutfört köp.

• Paneler
    Här kan ni redigera och hantera innehållet i butikens paneler. I bilden nedan kan ni se vilken panel som tillhör vilken del av förstasidan.

Observera att placeringen av dessa och om vissa av dessa går att nyttja eller inte, helt beror på vilken designmall ni använder. Vissa av dessa delar går att beställa.
    Har ni frågor kring dessa, kontakta vår support för mer hjälp och information.

• Informationssidor
    Här kan ni skapa och redigera era informationssidor som ni sedan kan lägga in en länk för på olika platser i er butik.
    För mer information kring hur ni göra detta, läs guiden ’Informationssidor’.

• E-postmeddelanden
    Här kan ni redigera olika e-postmeddelanden för olika typer av handlingar till era kunder, till exempel orderbekräftelse eller fraktavisering. När ni skriver dessa så kan ni använda er utav olika typer av variabler för att till exempel plocka med kundens namn och ordernummer.
    För mer information om hur e-postmeddelandena fungerar och vilka variabler ni kan använda er utav, läs guiderna ’E-postmeddelanden’ och ’Variabler’.

• Utskrifter
    Här kan ni skapa och redigera text eller utseende för diverse utskrifter som till exempel kvitto eller plocksedel. De formaten ni kan välja att arbeta med dessa i är HTML eller PDF. Det är endast i PDF formaten som ni själva kan kontrollera utseendet.

• Bloggar
    Här kan ni skapa och redigera mini-bloggar koppade till er butik. Detta är en enkel form av meddelandetjänst som även kan presenteras i form av ett RSS flöde vid behov. Ni kan ha hur många olika bloggar som ni vill och kan lägga till, samt dölja skrivna inlägg. Börja med att skapa bloggen på översta nivån och kan därefter lägger ni till enskilda inlägg under varje blogg. Ni skapar och redigerar blogginlägg på samma sätt som vanliga informationssidor.