Under fliken ’Design’ så hittar ni kategorin ’Informationssidor’. Här finns redan de klassiska informationssidorna som man vanligtvis använder sig utav, så som till exempel ordervillkoren eller ”om oss”. Här fyller ni då i era texter för respektive informationssida som ni vill använda er utav och ni kan utöver de informationssidor som finns med i listan, även skapa egna. Observera att dessa inte automatiskt syns på sidan, utan måste kopplas till exempelvis en panel.

Skapa ny informationssida

För att skapa en ny informationssida så högerklickar ni på mappen ’Informationssidor’ och klickar sedan på valet ’Lägg till’ i droplisten som kommer upp. Välj sedan namn och stil för denna sida och även eventuellt språk om denna skall vara på annat språk än svenska. Alias fylls i automatiskt när sidan sedan skapas.

Avsluta med att klicka på knappen ’Spara’ för att lägga till informationssidan i listan.

Sidstilar

De olika sidstilarna som finns att välja mellan är:

• Standard – Detta är en helt vanlig textsida.
  • Märkessida – Detta är en informationssida med era varumärken/tillverkare som visas i en lista från A-Ö, klickar kunden på varumärkets-/tillverkarens namn så ser man då alla produkter i butiken som är kopplade till denna.
  • Kontaktsida med FAQ – Detta är en informationssida med ett kontaktformulär.
  • Kundomdömmen – Här kan kunder skriva sina butiksrecensioner.
  • Julkalender – Denna kan användas om ni vill ha en julkalender i er butik. För mer information kring hur denna skall sättas upp, läs guiden ’Kalender’.

Lägga till produkter

Det går även att koppla produkter till informationssidorna som ni kan se i flikarna längst upp inne i inställningarna för informationssidorna, dock är detta någonting som i sådana fall måste byggas in av oss. Om ni är intresserade av detta, kontakta vår support så hjälper vi er.

Metataggar

I fliken ’Metataggar’ lägger ni till de metataggar ni vill att sökmotorn skall förknippa denna sida med.

Lägga informationssidan i butiken

Det finns flera olika placeringar som man kan välja att lägga informationssidorna på, till exempel att ha den i menyn eller på förstasidan. Den vanligaste placeringen är att ha dessa längst ner på förstasidan, men det är självklart en smaksak.
När ni har skapat er informationssida och nu skall placera ut denna i er butik, så kopierar ni länkadressen som ni hittars längst upp i editorn för informationssidan ifråga och lägg sedan in denna som en länk där ni vill placera denna, låt säga att ni vill placera den i panelen ’Sidfot1’.
 För att lägga till en länk så klickar ni på knappen som har en symbol som ser ut som en kedja i editorn och klistrar sedan in länkadressen i fältet ’Url’. Välj länkens namn i fältet ’Text att visa’ (Detta är alltså den text som kommer vara direkt länken till informationssidan) och i listan för ’Mål’ väljer ni hur sidan skall komma upp. Med valet ’Ingen’ så fortsätter ni direkt till sidan från stället ni är på och med valet ’Nytt fönster’ så kommer ett nytt fönster i webbläsaren öppnas för detta.

Ta bort eller ändra namn på en informationssida

För att ta bort en informationssida så högerklickar ni på sidans namn och väljer sedan ’Ta bort’ i listan som kommer upp.
 För att byta namn på en sida så ändrar ni bara det befintliga namnet på denna i fältet ’Namn’ på sidan i frågas inställningar. Observera att detta inte ändrar de namnen ni har valt att döpa länken som leder till informationssidan ifråga i er butik, detta måste ni ändra genom att redigera länken. Alias ifråga (det som syns i länkadressen) kommer inte heller ändras av att ni byter namn på informationssidan, utan detta gäller alltså endast benämningen i administrationen.