I fliken ’Säljverktyg’ → ’Bonusstege’ hittar ni funktionen som ger möjlighet att vid vissa bestämda orderbeloppsgränser ge slutkunden möjligheten att köpa en av produkterna till nedsatt pris som visas i bonusstegen.

Observera att slutkunden endast får möjlighet att köpa 1st av en produkt av dem som finns i bonusstegen, övriga val inaktiveras efter kunden valt sin produkt för att förhindra dem att välja fler. Om ni däremot har flera bonusstegar uppsatta så får kunden möjligheten att välja 1st per bonusstege som ordervärdet uppnår.

Bonusstegen kommer att visas för kunden i kassan innan betalningen.

Skapa bonusstege

• I editorn under ’Förklarande text lägger ni in den text som skall visas tillsammans med erbjudandet/produkterna i kassan.
  • Skriv sedan in det minsta ordervärdet som slutkund måste ha för att få tillgång till erbjudandet i fältet ’Nedre beloppsgräns’.
  • Klicka sedan på knappen ’Lägg till produkt’ och använd sedan produktsöken i pop-up rutan för att filtrera fram produkten som skall kopplas till erbjudandet. Skriv sedan in priset i fältet ’Pris ex-moms’.
     Ni kan koppla fler produkter till erbjudandet genom att klicka på ’Lägg till produkt’ igen.
  • När ni sedan är färdiga så klickar ni i checkboxen ’Aktivera bonusstege’ högst upp till vänster på sidan och avslutar med ’Spara’.

Det är möjligt att skapa fler bonusstegar genom att klicka på knappen ’Addera bonusnivå’ högst upp till vänster.

Radera bonusnivå/produkter

Det går att återanvända tidigare bonusstegar genom att antigen byta ut artiklarna som ligger kopplade. Skriv då antigen in produkten som skall användas art.nr i fältet för nuvarande produkt eller klicka på ark-ikonen som ligger till höger om fältet för att kunna använda produktsöken. Använd annars ’Radera’ knappen på produktraderna för att ta bort produkter.

Om ni vill ta bort en av bonusnivåerna så klickar ni på knappen ’Radera nivå’.

Observera att detta inte går att göra på nivån som ligger högst upp på sidan utan endast på nyligen tillagda.

För att stänga av funktionen så klickar ni ur checkboxen ’Aktivera bonusstege’ och avslutar med ’Spara’.

Systemet tar i nuläget inte hänsyn till om visningen av priser i er butik sker inkl. eller exkl. moms för denna gräns.