Denna guide beskriver hur ni använder er av säljfunktionen 'Bonusstege' som ni hittar i fliken 'Säljverktyg'. Denna funktion används för att visa kunden en rad med utvalda produkter som kunden får köpa till ett bättre pris när denna har kommit upp i en viss ordersumma.

2019-apr.-30Knowledge

Funktionen ’Bonusstege’ ger möjlighet att, vid vissa bestämda beloppsgränser för ordrar, tillåta att kunder får köpa utvalda produkter till specialpris. Om kryssrutan ’Aktivera bonusstege’ är satt så kommer ett sådant val att visas i kassan innan kunden slutfört sin order.

Skapa bonusstege
För att skapa en bonusstege så skriver ni en förklarande text, lägger till en beloppsgräns som kunden minst måste handla för, för att kunna nyttja bonusstegen i fältet ’Nedre beloppsgräns’. Därefter lägger ni till vilken/vilka produkter som skall ingå i bonusstegen genom att klicka på knappen ’Lägg till produkt’. Produkterna skall skrivas med artikelnummer, kan ni inte dessa utantill så kan ni klicka på pappers ikonen till höger om fältet för att söka efter produkter via till exempel namn eller leverantör. Välj till sist vilket pris som kunden skall kunna handla produkten för när dom nått denna bonus.

Observera att systemet i nuläget inte tar hänsyn till om visningen av priser i butiken sker inkl. eller exkl. moms för denna gräns.

Kunden får endast möjlighet att köpa en bonusprodukt för varje nivå som uppnåtts, övriga val inaktiveras efter kunden valt sin produkt.