Addwish

Senast uppdaterad: 2018-02-28

Den här guiden beskriver hur man kopplar sin butik mot Addwish.
Addwish började som en tjänst för att hantera önskelistor så att kunder kan bevaka och dela favoritprodukter (Därav namnet Addwish). Deras utbud har sedan växt och innefattar nu flera olika tjänster, bland annat dynamisk produktsök som kan integreras i butikens frontend, nyhetsbrevshantering, konverteringsspårning samt produktrekommendationer.
Läs mer på: https://business.addwish.com/

Kodmyran Commerce inkluderar två moduler som sköter största delen av integrationen, en feed-modul som genererar en produktlista som Addwish läser för att kunna visa dynamiska sökresultat mm. samt en modul som injicerar deras kod i butiken och därmed möjliggör anslutningen.

Följ dessa steg för att integrera din butik med Addwish

Du behöver först ha fått ett partner-id från Addwish.

Aktivera feed-modulen

1. Gå till fliken 'Inställning > Feed' och klicka på knappen 'Ny instans'.

2. I listväljaren som visas, välj 'AddWish' och klicka 'Skapa'.

3. Ge modulen ett namn i fältet där det står '<< Ny Modul >>', klicka i kryssrutan i kolumnen 'Aktiv' och sedan 'Spara'.

4. Webbadressen för att komma åt feeden visas till höger i listan. Den adressen anger du till Addwish för att de ska kunna läsa produktinformationen.

Aktivera Addwish-modulen

1. Gå till fliken 'Inställning > Moduler' och klicka på knappen 'Ny instans'.

2. I listväljaren som visas, välj 'AddWish (Spårning)' och klicka 'Skapa'.

3. Ge modulen ett namn och aktivera på samma sätt som för feeden.

4. Kom ihåg att klika 'Spara' efter ändringar, även för alla följande steg i instruktionerna.

5. Klicka på länken 'AddWish' i kolumnen 'Modul' för att komma till modulinställningarna där man anger partner-id.

Skapa en tom sök-sida

1. Gå till fliken 'Design', högerklicka (ctrl + klick på mac) på foldern 'Informationssidor' i listan till vänster och välj 'Lägg till'.

2. Till höger, ange ett värde i fältet 'Namn', detta kommer att användas som sidrubrik.

3. Fyll i fältet 'Alias' för att manuellt ange ett url-alias, till exempel 'searchresults' eller 'sokresultat'. Sidan kommer sedan att ha en adress lik den här https://testbut1.shop4sale.se/searchresults
    ('testbut1.shop4sale.se' kommer istället att vara din butiks domännamn.)
    Denna länk vidarebefordrar du till Addwish så att de kan integrera sin sökmotor korrekt i butiken.

4. I det stora textfältet kan du ange vad du vill att sidan ska visa innan sökresultaten har laddats klart. Exempelvis en text eller en gif-animering som visar att sidan laddas.