Segmentering

Senast uppdaterad: 2018-02-13

Under den här fliken kan man filtrera fram kunder som mellan två datum handlat ett visst antal gånger eller som köpt en viss produkt. Urvalet kan sedan exempelvis användas som underlag till riktade utskick och kampanjer.

Ifall man har flera multi-shoppar så kan man välja att göra filtreringen mot alla eller bara en specifik.

Med listväljaren för ’Jämförelsestyp’ anger man hur filtreringen ska slå mot jämförelsevärdet. Vill man söka på antal köp så väljer man mellan ’Exakt antal köp’, ’Högre eller lika med’, samt ’Mindre eller lika med’. Vill man söka efter kunder som handlat en viss produkt så väljer man ’Art. Nr.’, samt anger ’Värde att jämföra mot’ till systemets artikelnummer för produkten.

När man fyllt i nödvändiga värden och klickar på ’Kör’ så kommer det upp en lista med kunder som matchar filtreringen. Har man kryssat i ’Som csv’ så får man ut listan i en fil i csv-format så att man exempelvis kan föra över datat till externa tjänster för e-postutskick.