Dagens Deal / Veckans Deal och Kampanjarea

Senast uppdaterad: 2018-12-13

Den här fliken samlar länkar till systemfunktioner som kan användas för att visa kampanjerbjudanden i butiken.

OBS! För att kunna använda dessa funktioner behöver de stödjas i butikens mall och det kan alltså behöva byggas till.

Kampanjarea

Kampanjarean visas som en sektion på butikens startsida. Man kan dels ange beskrivning med text och bild som vanligt, och dels koppla en valfri kategori som funktionen hämtar och visar produkter från.

Används med fördel vid tillfälliga kampanjer där man vill lyfta fram en viss typ av produkter, exempelvis från en säsongsbetonad kategori.

Dagens/Veckans deal

De här funktionerna väljer varje dag/vecka slumpmässigt ut en produkt från butiken, sätter angiven procentuell rabatt, samt visar produkten på butikens startsida.

Inställningar

I fältet ’Undantagna produkter’ kan man ange en kommaseparerad lista över produkter man inte vill ska kunna användas av funktionen.

Om man kryssar i rutan ’Lönsamhets-kontroll’ så använder systemet inte produkter vars rabatterade pris skulle understiga angivet inköpspris.

Ifall alternativet ’Lagersaldo-kontroll’ är satt så använder funktionen enbart produkter som finns på lager.

‘Välj ny produkt vid slutförsäljning’ anger om funktionen automatiskt ska välja en ny produkt omedelbart ifall den ursprungliga säljs slut. Annars behålls samma produkt fram till nästa period.