Skaffa SSL-certifikat till din e-handel

Senast uppdaterad: 2018-08-13
Denna guide går igenom vad du behöver göra för att få din butik säkrad med ssl-certifikat.
  1. Bestäm av vilken leverantör du vill köpa ditt certifikat, vi rekommenderar tex RapidSSL eller GoDaddy.
  2. Be att få en så kallad csr-fil av oss på Kodmyran. Bifoga uppgifter om ditt företag till oss enligt denna mall:
    Namn för organisation/företag: (Kodmyran AB)
    Ortnamn: (Sundsvall)
    Län: (Vasternorrlands lan)
    webadress: (www.kodmyran.se)
    (Ort och län utan åäö)
  3. Du förmedlar sedan csr-filen till certifikatleverantören under beställningsprocessen, och de utgår ifrån den när de skapar certifikatet. När du fått certifikatsfilerna så skickar du dem till oss och vi installerar certifikatet för din butik.

Vi debiterar en arbetstimme som fast pris för installation av certifikat.
Certifikat har en giltighetsstid, som man själv väljer vid beställningstillfället. Vid varje förnyelse av certifikatet så krävs en nyinstallation från vår sida - och därmed en arbetskostnad - så tänk på att beställa en ganska lång  utgivningstid när du beställer ditt certifikat.

I installationstimmen ingår även att vi gör en permanent omdirigering av era länkar från http till https för att er sökmotoroptimering inte skall påverkas. I vissa butiker kan det finnas hårdkodade länkar med http som inte omdirigeringen fångar upp, dessa länkar kommer inte fungera efter ändringen och måste ändras till https. Om ni vet med er att ni har sådana länkar tex i produktbeskrivningar och liknande så måste ni själva se till att de ändras innan vi gör förändringen.

Vid beställning av certifikat begär ibland leverantören information om vilken servertyp som används, och Kodmyrans servrar använder 'Apache'. (Ibland kan man även ange ett mer specifikt alternativ: 'Apache + OpenSSL')

Externa länkar

https://www.ssl247.se/ssl-certificates/brands/RapidSSL/rapidssl
https://se.godaddy.com/web-security/ssl-certificate