Provisionsförsäljning

Senast uppdaterad: 2018-12-13
Kodmyran Commerce har funktioner för att hantera t.ex. säljare som arbetar på provision. Det som finns är en möjlighet att märka både kunder och order med en ansvarig säljare. Utifrån den informationen kan man sedan ta ut rapporter där det framgår hur stort värde och antal order som varje säljare gjort under vald period.

Tekniskt så fungerar det som så att när en order skapas så kopieras den ansvarige säljaren ifrån aktuellt kundkort. Finns ingen information om ansvarig säljare på kunden så är ordern "fri" och räknas inte in i någon provisions statistik.

Man kan också i efterhand ändra ansvarig säljare på en order om det skulle gälla någon form av undantag för den ordern. Kopieringen av ansvarig säljare ifrån kundkort till order görs för att man inte historiskt skall påverka gamla orders i samband med att kunder får en ny säljare kopplad till sig.

Den försäljningsrapport du kan ta ut (namnet "provisionsales") innehåller 6 fält:
  • Anv. - namnet/ID på ansvarig säljare
  • Butiks ID
  • Valuta
  • Antal
  • Värde inkl moms
  • Värde exkl moms
Varje rad är grupperad efter butik och valuta, så samma säljare kan dyka upp flera gånger i listan om de är ansvarig för försäljning i flera valutor och/eller butiker.

Du kan filtrera sökningen efter en speciell butik om du vill, och du måste ange ett tidsintervall för statistiken. Ordrar som är makulerade räknas inte med i statistiken.