Radera produkter

Senast uppdaterad: 2013-10-24
I Shop4Sale så ser man ibland en radera knapp på en produkt i admin, och ibland inte. Skillnaden är om produkten "bär" statistik, dvs om det finns t.ex. ordrar eller inköpsordrar kopplade mot produkten. För att inte förstöra statistiken och skapa inkonsistens så stoppar Shop4Sale dig att radera sådana produkter.

För att ta bort produkten ifrån kundens vy så använder man iställer flaggan "Aktiv" på produkten, en produkt som inte är aktiv syns inte mot kund. Man kan också plocka bort alla kategorier ifrån produkten som ett alternativ, skillnaden är att om man plockar bort alla kategorier så upphör även produktens alias/URL att gälla. Om man istället gör produkten inaktiv så fungerar länkarna men produkten går inte att handla och kunden får ett meddelande om att produkten utgått.