Integration med Fyndiq

Senast uppdaterad: 2018-08-23

Shop4Sale innehåller funktioner för att kunna koppla ihop sig med Fyndiq. Det finns två olika nivåer, nivå 1 ger dig möjlighet att skicka upp produkter direkt ifrån Shop4Sale till Fyndiq, med nivå 2 kan man även automatiskt få tillbaka alla orders in i Shop4Sale och hålla lagersaldot på Fyndiq synkroniserat med butiken. Nivå 1 ingår i alla versioner av Shop4Sale, medan nivå 2 kan kräva extra månadskostnad och/eller startavgift. För att kunna sätta upp kopplingen så måste du redan ha ett giltigt konto på Fyndiq, har du inte det så måste du skapa det innan du fortsätter med proceduren nedan. För att starta upp Fyndiq kopplingen gör man så här:

• Logga in i Shop4Sale administration
  • Skapa en ny produkt, med beställningsnummer satt till "FYNDIQ_MISC_PRODUCT" - alla produkter där referensen på Fyndiq inte går att matcha mot en produkt i Shop4Sale kopplas automatiskt mot denna specialprodukt
  • Klicka på "Status", underfliken "Tradera" (notera Tradera - ej Fyndiq!)
  • Klicka på "Till Shop4Sale Tradera Admin". Det öppnas nu ett nytt fönster som visar alla dina Fyndiq auktioner.
  • Klicka på knappen "Inställningar", fyll i dina login uppgifter - notera att det inte är ditt vanliga lösenord utan en speciell API nyckel som efterfrågas. Du skapar själv din API nyckel i Fyndiqs administrationsdel för handlare. Du behöver också ange till vilken butik dessa orders skall skickas till (om du använder multishoppar) och vilket lager de skall kopplas till. Spara så att du återgår till grundfliken för Fyndiq. I Fyndiqs dokumentation så kallas ibland API nyckeln för token.
  • Nu kan du även klicka på "Synkronisera" så hämtas alla auktioner som du redan har inlagda på Fyndiq. Har du inga auktioner sedan tidigare så kan du hoppa över det steget.

Övrig information:

Som standard så hämtas inte auktioner ifrån Fyndiq per automatik, genom att klicka i "Synkronisera Automatiskt" under inställningarna för Tradera (notera Tradera) så slår du på dem även för Fyndiq. För att hämta ordrar med automatik krävs att du har licens för Fyndiq nivå 2. Om du inte vill hämta dem med automatik utan föredrar att göra det manuellt så trycker du på knappen "Hämta Transaktioner" när du vill hämta informationen istället.

Kopplingen mot Fyndiq kan med automatik ta bort auktioner där underliggande produkt i Shop4Sale har blivit inaktiv, den funktionen är dock urkopplad som standard - kontakta Kodmyran om du koppla in den. Med funktionen inkopplad så raderas sådana auktioner på Fyndiq helt. Motsvarande funktion finns även för Tradera.